The Freund Group Real Estate Blog

Welcome to The Freund Group's blog spot! We are a real estate group with a combined total of over 50 years of experience helping buyers and sellers in all aspects of residential, commercial, as well as, investors, foreclosures and short sale transactions.  Whether you are thinking of buying or selling a home, our helpful resources and tips will help you through the process.

Our blog spot will feature stories of events around the Houston area, the housing market trends and the benefits of investing in Houston real estate. Please feel free to ask questions or voice a concern in the comment section. 

Jan. 17, 2019

Lake Cove, Seabrook, TX

Lake Cove, Seabrook, TX 

Lake Cove is located in Seabrook, TX with easy access 146 and 288. Lake Cove is located near entertainment, shopping dining and more. 

 

Lake Cove neighborhood includes a community park, pool, a boat launch, tennis courts, volleyball courts and more. If you enjoy the outdoors then this neighborhood is right up your alley. 

 

There were 36 homes sold in Lake Cove in 2018 ranging in price from $234,000 to $710,500.

 

The median sales price was $340,250. The average days on the market was 47 days and the average price per square foot was $116.15. 

Students living in Lake Cove attend Clear Creek ISD. Elementary aged students attend Bay Elementary. Middle school aged students attend Seabrook Intermediate and high school students attend Clear Falls High School. 

 

Clear Creek Independent School District ranks #24 in Best School Districts in Texas and #244 in Best School Districts in America according to Niche.com. It is ranked #5 as Best School District in the Houston Area.  

 

If you are looking to purchase a home in Lake Cove or any surrounding areas, give The Freund Group a call. We will help make your dreams a reality. 281-479-6683

Jan. 16, 2019

Dickinson Real Estate Market Report for December 2017-December 2018

Speak Visually. Create an infographic with Visme

Jan. 16, 2019

Seabrook & EL Lago Area Real Estate Market Report for December 2017-December 2018

Speak Visually. Create an infographic with Visme

Jan. 16, 2019

Clear Lake Area Real Estate Market Report for December 2017-December 2018

Speak Visually. Create an infographic with Visme

Jan. 14, 2019

La Porte Real Estate Market Report for December 2017 to December 2018

Speak Visually. Create an infographic with Visme

Jan. 14, 2019

Pasadena Real Estate Market Report for December 2017 to December 2018

Speak Visually. Create an infographic with Visme

Jan. 14, 2019

Deer Park Real Estate Market Report December 2017 to December 2018

Speak Visually. Create an infographic with Visme

Jan. 14, 2019

League City Real Estate Market Report for December 2017 to December 2018

Speak Visually. Create an infographic with Visme

Jan. 4, 2019

So you think you know all there is to know about the Houston Rodeo?

Test your Houston Rodeo knowledge.

Do you think you know all there is to know about the Houston Livestock Show and Rodeo? Test out your knowledge with The Freund Group’s Houston Livestock Show and Rodeo quiz.

1.    Which act has performed the most times at the Houston Livestock Show and Rodeo?

a.    Alan Jackson

b.    Alabama

c.    Wynonna Judd

d.    George Strait

2.    Who was the first big-name entertainer to play the rodeo?

a.    Roy Rogers and Dale Evans

b.    Gene Autry, the “Singing Cowboy”

c.    TV cowboy Hopalong Cassidy

d.    Future president Ronald Reagan

3.    The Houston Fatstock Show and Livestock Exposition began in:

a.    1965

b.    1945

c.    1931

d.    1950

4.    The first show held an attendance of:

a.    2,000

b.    45,000

c.    550

d.    65,000

5.    When was the World’s Championship BBQ Contest developed?

a.    1985

b.    1961

c.    1974

d.    1979

6.     Which country music star preformed their first official live concert in the Astrohall?

a.    Garth Brooks

b.    George strait

c.    Alan Jackson

d.    Kenny Chesney

7.    Where was the very first Houston Fatstock Show and Livestock Exposition held?

a.    Sam Houston Hall in downtown Houston

b.    Astrodome

c.    The Summit

d.    Houston Post Dispatch building

8.    When were musical guests added to the show?

a.    1940’s

b.    1950’s

c.    1960’s

d.    1970’s

9.    What year did The Houston Livestock Show and Rodeo move to Reliant Stadium?

a.    2005

b.    2006

c.    2001

d.    2003

10.   What Country and western super star will preform at this year’s rodeo?

a.    Brooks and Dunn

b.    George Straight

c.    Chris Stapleton

d.    All of the above

Click here for a complete lineup of entertainers that will be preforming at this year’s Livestock Show and Rodeo.

 

If you are thinking about relocating to Houston or you know someone who is, The Houston Livestock Show and Rodeo is just one of the many things that makes our City GREAT!

 

For more information about upcoming events and real estate news visit our facebook page!

 

Whether buying or selling you can count of The Freund Group for all of your real estate needs. Your Friends in Real Estate. 281-479-6683

 

 

 

Answers are: 1.c,2.b,3.c,4.a,5.c,6.b,7.a,8.a,9.d.,10.d

Posted in Local Events
Dec. 27, 2018

Clear Lake Forest, Seabrook, TX

Clear Lake Forest, Seabrook

Clear Lake Forest is located in Seabrook, TX with access to Clear Lake within the subdivision. 

Clear Lake Forest is conveniently located near HWY 146 with easy access to 288. You are never too far from entertainment, shopping, recreation and more. Kemah Boardwalk is located just a few miles away. You will never have to travel too far for all your needs.

There were homes 33 sold in Clear Lake Forest in 2017 ranging in price between $191,500  to $320,000. The average days on the market for homes sold in Clear Lake Forest was 32 and the average price per square foot was $97.70.

Students living in Clear Lake Forest attend Clear Creek ISD. Elementary students attend Robinson Elementary School. Middle schoolers attend Seabrook Intermediate and high school aged students attend Clear Falls High School.

Students living in Clear Lake Forest attend Clear Creek ISD. Elementary aged students attend Falcon Pass Elementary. Middle school aged students attend Space Center Intermediate and high school students attend Clear Lake High School.

Clear Creek Independent School District ranks #24 in Best School Districts in Texas and #244 in Best School Districts in America according to Niche.com. It is ranked #5 as Best School District in the Houston Area.

If you are looking to purchase a home in Clear Lake Forest or any surrounding areas, give The Freund Group a call. We will help make your dreams a reality. 281-479-6683